Resepi Kek Keju Coklat Baldu



Bahan-bahan

1 cawan Biskut Vanila Hancur
� cawan Kacang Pekan yang Dicincang
3 sudu besar Gula Kasar
� cawan Marjerin yang dicairkan
16 oz Keju krim yang dilembutkan
� cawan padat Gula Perang
2 biji Telur Besar
6 oz Cip Coklat Separa Manis yang Dicairkan
2 sudu besar susu
� sudu teh pati badam
2 cawan Krim Masam
2 sudu besar Gula Kasar

Cara-cara


Adun biskut hancur, kacang pekan, gula kasar dan marjerin; ratakan dan tekan  pada dasar acuan springform 9 inci. Bakar pada 325�F selama 10 minit. Adun  keju krim dan gula perang dengan pengadun elektrik pada kelajuan sederhana  sehingga rata. Tambah telur satu per satu, diadun rata selepas setiap 
tambahan. Masukkan coklat dan 2 sudu besar susu dan � sudu teh pati badam;  tuang ke dalam kulit. Bakar pada 325�F selama 35 minit. Tambah suhu ketuhar  kepada 425�F. Adun krim masam dan gula kasar; perlahan-lahan tuangkan  atas kek keju. Bakar pada 425�F selama 10 minit. Longgarkan kek daripada 
tepi acuan; biarkan sejuk sebelum menanggalkan kek  daripada acuan.  Dinginkan.  
Share this article :
Share on FB Tweet Share on G+

Ditulis Oleh : nescafe ais ~ En Biskut

Muh.Akram Anda sedang membaca artikel berjudul Resepi Kek Keju Coklat Baldu yang ditulis oleh Resipi Biskut yang berisi tentang : Dan Maaf, Anda tidak diperbolehkan mengcopy paste artikel ini.

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

Back to top