Resepi Kek Keju Coklat Baldu
Oleh nescafeais
Bahan-bahan
1 cawan Biskut Vanila Hancur
� cawan Kacang Pekan yang Dicincang
3 sudu besar Gula Kasar
� cawan Marjerin yang dicairkan
16 oz Keju krim yang dilembutkan
� cawan padat Gula Perang
2 biji Telur Besar
6 oz Cip Coklat Separa Manis yang Dicairkan
2 sudu besar susu
� sudu teh pati badam
2 cawan Krim Masam
2 sudu besar Gula Kasar
Cara-cara
Adun biskut hancur, kacang pekan, gula kasar dan marjerin; ratakan dan tekan pada dasar acuan springform 9 inci. Bakar pada 325�F selama 10 minit. Adun keju krim dan gula perang dengan pengadun elektrik pada kelajuan sederhana sehingga rata. Tambah telur satu per satu, diadun rata selepas setiap
tambahan. Masukkan coklat dan 2 sudu besar susu dan � sudu teh pati badam; tuang ke dalam kulit. Bakar pada 325�F selama 35 minit. Tambah suhu ketuhar kepada 425�F. Adun krim masam dan gula kasar; perlahan-lahan tuangkan atas kek keju. Bakar pada 425�F selama 10 minit. Longgarkan kek daripada
tepi acuan; biarkan sejuk sebelum menanggalkan kek daripada acuan. Dinginkan.
Ditulis Oleh : nescafeais ~ En Biskut
Anda sedang membaca artikel berjudul Resepi Kek Keju Coklat Baldu yang ditulis oleh Resipi Biskut yang berisi tentang :
Dan Maaf, Anda tidak diperbolehkan mengcopy paste artikel ini.
0 Comments