Resepi Biskut Bubble Rice



Biskut Rice Bubble (Rice Crispy) - resipi nenek saya

Bahan:
227g mentega
71g gula kastor
1 kuning telur
1/4 cawan kismis
2 cawan rice bubble / rice crispy
1 cawan tepung kek - saya guna tepung gandum
35 g ceri merah dan hijau (dipotong kiub) - saya guna cip coklat
coklat cair - drizzle atas cookies

Cara:

1. Pukul mentega dan gula hingga sebati
2. Masukkan kuning telur dan pukul hingga sebati
3. Masukkan tepung dan gaul rata
4. Masukkan kismis, ceri dan rice bubble - gaul adunan supaya sebati.
5. Sudu adunan ke dalam papercup (saiz papercup bergantung kepada citarasa masing-masing)
6. Bakar pada suhu 180C sehingga adunan kekuningan

Nota: Ceri boleh diganti dengan cip coklat dan dihiasi dengan coklat cair yang dijalur di atas biskut.

Share this article :
Share on FB Tweet Share on G+

Ditulis Oleh : nescafe ais ~ En Biskut

Muh.Akram Anda sedang membaca artikel berjudul Resepi Biskut Bubble Rice yang ditulis oleh Resipi Biskut yang berisi tentang : Dan Maaf, Anda tidak diperbolehkan mengcopy paste artikel ini.

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

Back to top