Resepi Biskut Denmark


BISKUT DENMARK

Bahan-Bahan:

2 cawan gula (mklang guna 1� cwn)
1� cawan butter
3 cawan tepung jagung
2� cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur

Icing:

2 kati kacang tanah � sangai & tumbuk (mklang beli readymade aje)
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas.

(Nota : bg sesiapa yg rajin nak buat icing ni silalah, buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek ngan kcg tumbuk)

Cara:

Adunkan butter + gula hingga berkrim �
Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati �
Masukkan esen vanilla dan kacau sebati �
Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt � uli hingga menjadi lembut �
Gentel bulat � sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.
- bakar dan sejukkan.
- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk
Share this article :
Share on FB Tweet Share on G+

Ditulis Oleh : nescafeais ~ En Biskut

Muh.Akram Anda sedang membaca artikel berjudul Resepi Biskut Denmark yang ditulis oleh Resipi Biskut yang berisi tentang : Dan Maaf, Anda tidak diperbolehkan mengcopy paste artikel ini.

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

Back to top